Vaculík skončil v Rige tretí, vyhral opäť Zmarzlik

12.08.2023 Celý región

Riga 12. augusta (TASR) - Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík obsadil 3. miesto na pretekoch v lotyšskej Rige, siedmom podujatí seriálu MS GP. Finálovú jazdu dvakrát reštartovali a po kolízii a uliatom štarte z nej vyradili Brita Taia Woffindena. Vaculík mal tak už isté pódiové umiestnenie, skončil za Bartoszom Zmarzlikom z Poľska a Švédom Fredrikom Lindgrenom.

Jediný slovenský reprezentant v seriáli MS GP sa do finále dostal po 2. mieste v semifinálovej jazde. V nej zaostal za Woffindenom. Na nepostupovej 3. priečke skončil Jason Doyle z Austrálie, keď doplatil na zlý štart a posledný bol s veľkým odstupom Brit Dan Bewley.

Vaculík mal v úvodných jazdách technické problémy a vo finále mu nevyšiel ani jeden z troch štartov. Po tom záverečnom zostal vzadu a o triumf bojovali suverén tejto sezóny Zmarzlik s Lindgrenom. S ním najprv kolidoval Woffinden, ktorý sa na druhý pokus na štarte pohol predčasne. "Urobil som veľa chýb na trati aj v nastavení, preto som veľmi šťastný z dnešného víťazstva. Je veľmi dôležité. Milujem tento pocit," povedal Poliak po pretekoch vo vysielaní RTVS.

Ôsme preteky 10-dielneho seriálu MS sú na programe v sobotu 2. septembra v britskom Cardiffe. Sezóna vyvrcholí 30. septembra v poľskom meste Tourň.

Speedway GP Riga: 1. Bartosz Zmarzlik (Poľ.) 20 b, 2. Fredrik Lindgren (Švéd.) 18, 3. Martin VACULÍK (SR) 16, 4. Tai Woffind (V. Brit.) 14, 5. Jason Doyle 12, 6. Max Fricke (obaja Aus.) 10

Priebežné poradie (po 7 z 10 pretekov): 1. Zmarzlik 122 b, 2. Lindgren 100, 3. VACULÍK 85, 4. Doyle 81, 5. Jack Holder (Aus.) 79, 6. Daniel Bewley (V. Brit.) 78
 

Vyberte región